Osnovno šolanje psov vseh pasem
Ljubljana, 1999

Začetki snemanja in priprave segajo v leto 1998, 1999. V projekt so bili vključeni slušatelji na spomladanskem in nato kasneje jesenskem tečaju za vodnike lovskih psov, organiziranem in vodenim s pomočjo članov LKD Ljubljana.
Sam tečaj je vodil priznani kinolog Mile Budič, ki je nastopal kot eden izmed idejnih vodij projekta. Na žalost vseh poznavalcev kinologije, je svojo kinološko pot prekmalu zaključil, tako da končnega izdelka ni uspel oceniti, je pa pregledoval posamezne segmenta predno so bili sestavljeni v montaži.
Opaziti je kar nekaj sprememb med učenjem in pristopi danes, kot učenjem predstavljenim na video filmu. Vse to so spremembe, ki so se z leti izobraževanj pokazale za smiselne in potrebne.

Krvna sled
Mašun, 2002

Priprave in snemanja so potekala na Mašunu v letu 2002, projek pa je bil v tem letu tudi zaključen. V tem obdobju do danes se je kar nekaj pravil o izvajanju in šolanju po krvni sledi spremenilo. V veliki večini pa je sistem poučevanja, tako psa kot vodnika, ostal nespremenjen in je kot tak tudi danes v uporabi.
Predstavitev in samo delo so omogočili in tudi podprli takratni vodje projekta izobražavanje za delo po krvni sledi na Mašunu.
Vso pripravljalno delo na snemanjih je potekalo prostovoljno, nihče ni zahteval, niti prejel kakršne koli nagrade za pomoč pri organizaciji in snemanju video filma.
Takratna oblast Lovske zveze Slovenije ni pokazala zanimanja za sodelovanje pri ustvarjanu projekta, tako da je finančno breme in lastništvo projekta individualnega značaja.

Iz oddaje »Pri vas doma« - LD Sorško polje
Sorško polje, 2000

Oddajo o čistilni akciji na sorškem polju smo posneli iz dveh razlogov. Prvi je bil ta, da je predstava o nekakšni čistilni akciji za širšo javnost pomenila zgolj vsakoletno čiščenje in odstranjevanje raznoraznih odpadkov po loviščih. Zato smo želeli prikazati trud in vlaganje članov lovske družine, ki s pomočjo ZLD-ja uspešno ohranja in povečuje skrb za okolje, kjer se zadržuje pretežno mala divjad.

Iz oddaje »Pri vas doma« - LD Škofja Loka
Škofja Loka, 2000

Sklop oddaj Pri vas doma, je bil in je namenjen zgolj prepoznavnosti in prikazu odnosov v posameznih Lovskih družinah. Začetna snemanja so se izvajali na lokaciji LD Škofja loka. Od tu dalje nas je pot vodila kot nekakšna rdeča nit, katero so predajali po vsaki zaključeni oddaji, starešine LD v roke strešini sosednje LD.
Potek snemanj je bil načrtovan in je zajemal družine selške doline. Scenarij in predpriprave na snemanja, so potekala v dogovorih z člani posamezne LD. V vsaki oddaji smo poleg LD in članstva, želeli predstaviti, tudi posebnosti samega kraja kjer se določena LD nahaja.
Nemalokrat se nam je poleg krajevnih znamenitosti, pokazala priložnost za posnetke, kjer so nastopali tako imenovani krajevni posebneži, tako v obliki posameznika ali kot delčka kraja ki smo ga želeli opisati in predstaviti.
Zaradi pomanjkanja sredstev kot objektivni in edini razlog, smo snemanja prekinili. Opisane in predstavljene oddaje so že v času svojega nastanka, kot tudi kasneje, zaokrožile in bile uvrščene v program na različnih regionlnih TV hišah po Sloveniji. Ideja in koncept sta še vedno sveži, ter čakata na možnost nadaljne izvedbe.

Iz oddaje »Pri vas doma« - LD Križna gora
Križna gora, 2000

...

Iz oddaje »Pri vas doma« - LD Selca
Selca, 2000

...

Iz oddaje »Pri vas doma« - LD Železniki
Železniki, 2000

...